Peste 8000 de bacterii in frigiderul tau!

Vrei sa stii cum scapi de ele si sa-ti protejezi sanatatea?

Cercetatorii constata ca printre microorganismele găsite în frigider se numără unele foarte periculoase precum: E-coli, salmonella sau listeria.

Cateva reguli de respectat pentru a ne feri de bolile provocate de alimente

  • Carnea nu trebuie pusa pe rafturile de sus ale frigiderelor, deoarece otravirea alimentelor provine de la amestecul de bacterii din anumite produse.

De exemplu puiul crud, care poate fi contaminat cu o bacterie posibil fatala, cum ar fi campilobacteria si este asezata langa o salata, puiul este gatit, iar bacteria este eliminata prin acest lucru, dar salata este consumata cruda astfel ne putem infesta cu acea bacterie.

  • Este indicat ca diferite tipuri de branza sa stea separat de alte alimente in frigider, precum pateul sau macroul afumat.

Branza trebuie pastrata in cutii pentru ca bacteriile precum listeria sa nu intre in contact cu alte alimente. Profsorul Humphery spune: „ Contaminarea se intampla instantaneu si cu cat mai multe alimente sunt infestate, cu atat sansele de a va imbolnavi sunt mai mari”

  • Legumele trebuie spalate inainte de a le pune in frigider.
  • Orezul, cerealele si condimentele contin o bacterie care este responsabila pentru doua din cinci cazuri de intoxicatie alimentara, de aceea orezul gatit nu trebuie tinut mai mult de trei zile in frigider.
  • Alimentele crude se pot altera facand mucegai, iar acesta nu se distruge prin gatire de aceea trebuie aruncate orice fruct, orice leguma sau produse lactate daca prezinta urme de mucegai.
  • Frigiderele trebuie curatate saptamanal.

Curatarea frigiderelor se poate face cu apa foarte calda si dezinfectant, in timp ce compartimentul cu carne cruda trebuie sa fie curatat o data la cateva zile.

De asemenea pentru spalarea frigiderului se mai poate folosi si un amestec de otet si apa care este o solutie naturala cu efect antibacterian.

  • In frigider trebuie mentinuta temperatura la o valoare constanta de 4 grade Celsius si nu trebuie pusa mancarea calda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.