Magazin electrocasnice MADONA

Cum sa cureti uscatorul de rufe

Curățarea corectă a uscătorului de rufe este cel mai bun mod de a-l ține în stare bună de funcționare. Există diferite părți ale uscătorului tău care trebuie curățate. Dacă trebuie să cureți carcasa, cea mai bună metodă este cu o cârpă moale și puțină soluție de săpun. Nu e nevoie să cumperi un produs special de curățare pentru uscătoarele de rufe. De asemenea, nu uita să ștergi praful care se formează pe partea din spate a aparatului. Recomandăm curățarea filtrului de praf în interiorul uscătorului după fiecare utilizare. Următoarele clipuri video arată cel mai bun mod de a face acest lucru.

Poți șterge tamburul din uscător cu o cârpă umedă și o soluție de curățare pe bază de oțet.

Nu supraincarca!

La fel ca la masinile de spalat, chiar si in cazul uscatorului, este bine sa nu supraincarcati aparatul, dar este necesar sa echilibrati bine incarcatura. Aparatul va beneficia nu doar din punct de vedere al performantelor, deoarece uscarea va fi mai eficienta, ci si din punct de vedere al durabilitatii in timp si al consumului de energie electrica: un uscator prea incarcat este supus unui stres excesiv.

Atentie la filtre!

Curatarea filtrelor de uscator este un pas esential. In special, filtrul de scame trebuie curatat la FIECARE ciclu de uscare. Depunerea de resturi poate nu numai sa compromita performanta uscatorului, ci si sa-l deterioreze iremediabil. Carcasa filtrului trebuie, de asemenea, curatata din cand in cand. In acest caz, va recomandam sa folositi un aspirator. Celalalt filtru care trebuie curatat des este filtrul sau sertarul condensatorului, in functie de tipul de uscator pe care il aveti. Filtrul este situat in coltul de jos al aparatului si trebuie curatat o data la fiecare cinci cicluri. Puteti folosi un aspirator la putere minima sau il puteti spala cu apa. Nu uitati sa puneti filtrul la loc decat atunci cand este uscat complet.

Curatati-l in mod regulat

Pastrati uscatorul curat atat in interior, cat si in exterior! Pentru tambur, va recomandam sa folositi o carpa moale si un detergent neabraziv. Alternativ, puteti folosi o solutie de apa si otet. In acelasi timp, nu uitati sa curatati exteriorul uscatorului, intotdeauna cu o carpa moale si acelasi detergent, atat pe fata, cat si pe spate. Observati spatiile potrivite; Nu subestimati spatiul! Uscatorul trebuie sa fie stabil, dar mai presus de toate sa fie bine ventilat, pentru a permite reciclarea usoara a aerului. Daca spatiul pe care il aveti la dispozitie este limitat, puteti opta pentru a-l depozita deasupra masinii de spalat rufe, folosind metoda coloanei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.